ملكة الشيكولاتة ملكة المنتدى
أوسمه : الاعلام : عدد المساهمات : 19584 تاريخ التسجيل : 24/05/2010 الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com
| موضوع: مخ بانية السبت 05 نوفمبر 2011, 9:29 pm | |
| المخ البانية المقادير - مخ مسلوق . - ملح _ فلفل . - بيض مضروب. - دقيق _ بقسماط ناعم . -سمن الطريقة - نقطع المخ اما قطع صغيرة او شرائح . - نضع المخ فى الدقيق حيغطية و بعدين نحطة فى البيض و بعدين فى البقسماط نضع السمن فى مقلاية بس يكون السمن غزير يعنى كتير و نحمر المخ. المخ بالزيت والليمون ** المقادير مخ 3 معالق كبيرة زيت ملعقة كبيرة فلفلة رومى مفرومة ملح وفلفل عصير ليمون. الطريقة - نسلق المخ ( شرحناه قبل كدة) - و بعد سلقه نشيله من ماء السلق ونتركه لحد مايبرد نهرسه بالشوكة ونضيفله الملح والفلفل والزيت وعصير الليمون والفلفل الرومى المفروم المخ بالبشاميل** المقادير - مخ. - ملح وفلفل. - بقسماط ناعم. - 3 بيضات للعجن والغطاء الخارجى. - سمنة للتحمير. الطريقة - يسلق المخ ويترك يبرد ثم يفرم ويتبل بالملح والفلفل
نضرب البيض فى طبق بالشوكة - ونبتدى نضع بيض شوية شوية على المخ المفروم وانتى بتعجنى بايدك لحد ماتحسى ان كدة البيض مضبوط على كميه المخ وتتركى الباقى للتغطية - نضعة فى مقلاية على النار مع التحريك المستمر لحد ماتلاقية تخن تشيلية من على النار وتضعية على طبق وتسبيه يبرد تماما. - بقطاعة او بكوب صغيرة تقطعيه على هيئة اقراص مدورة - وتغطية بالبيض والبقسماط وتحمرية فى السمنة الغزيرة - تشيلية على ورق ماص للدهون مخ بالعجة ** المقادير - مخ. - بصلة مفرومة. - معلقة كبيرة بقدونس مفروم. - ملح وفلفل. - سمنة للتحمير. الطريقة - يسلق المخ ثم يقطع شرائح (سميكة نوعا). - نخلط البيض بالبقدونس بالبصل والملح والفلفل ونضربهم كويس قوى بالشوكة - نغمس شرائح المخ فى خليط العجة ونحمره فى السمنة | |
|
BAKAR الامارة
أوسمه : الاعلام : عدد المساهمات : 3553 تاريخ التسجيل : 11/06/2011
| موضوع: رد: مخ بانية الثلاثاء 08 نوفمبر 2011, 10:19 am | |
| | |
|