[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المقادير
5 ملاعق زبده
نص كوب ماء
3 -5 ملاعق عسل
2 ملعقه لبن رايب
3 ملاعق حليب بودره
3-4 كوب دقيق
بيضه كبيره كثير او ممكن بيضه ونص يعني صفارها بس
فانيلا
1ونص ملعقه خميره
رشه ملح
1 ملعقه زيت ذره
الحشوه
سكر وقرفه وممكن مكسرات جوز و 2-3 ملاعق زبده ذائبه
التغطيه
نص كوب سكر ناع
فانيلا
3-5 ملاعق حليب سائل
الطــــــريقة
حطي الزبده والماء والحليب واللبن والعسل على نار وسط علشان يذوبوا ويتجانسوا مع بعض وبعدين حطي الدقيق والخميره وخلطيهم واخفقي البيضه مع الفانيلا واضيفي الخليط اللي على النار بس يكون مش ساخن كثير خليه يبرد يعني يصير دافي وسط وحطيه على الدقيق والخميره وحركي ومن ثم اضيفي البيض وحركي وشوفي ممكن تستخدمي 3 او 4 وممكن زياده شوي من الدقيق مش مشكله لحد ما تصير العجينه متماسكه وما تلزق في اليدين بعديها حطي العجينه في وعاء فيه الزيت واذهني به العجينه علشان ما تتنشف وغطيها بغطاء وحطيها في مكان دافي ساعه بعدها اعملي كل الخطوات الموضحه في الصور
السينابون بالصور
افرديهاا على لوح مرشوش بالدقيق
السينابون بالصور
استعملى الشوبك فىالوصول الى السمك المناسب و الحصول على الشكل المستطيل
السينابون بالصور
ادهنيها بالبيض المضاف اليه الحليب
السينابون بالصور
رشيها جيدااا بحشوه القرفه
السينابون بالصور
تأكدي من تغطية كل العجينه بالحشوه
السينابون بالصور
رشى عليهاا المكسرات المجروشه او الصنوبر او حسب ذوقك
السينابون بالصور
لفي العجينه بحرص و بدقه من الجهه الطوليه للمستطيل
السينابون بالصور
ابدئي فى تقطيعهاا بسكين حاد بسمك 2سم حلقات متساويه
السينابون بالصور
ضعيها فى الصينيه المبطنه بالدقيق او ورق الزبده
اتركيها تخمر لمده ربع ساعه تانى
السينابون بالصور
ادهنيها أورشيها بالبيض
السينابون بالصور
بعد ما تطلع من الفرن ادهنيها أو رشيها بسمن سايح علشان تفضل طريه
الأن نجهز الايسينج او التزيين
السكر مع الفانيلا والحليب السائل على البارد يعني ما تحطينهم على النار اخلطيهم لحد ما يذوبون مع بعض وصبيهم على السينمون رول
او ممكن وضع صوص شيكولاته
السينابون بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبالهناء والعافيه ها أن شاء الله عجبكم الموضوع