بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
مملكة الشيكولاتة
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
مملكة الشيكولاتة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
موضوع: طريقة عمل الملبن الثلاثاء 01 مارس 2011, 10:22 pm
طريقة عمل الملبن
لبن نقى
ملبن بالفستق
ملبن بعين الجمل
ملبن بالبندق
ملبن بالبندق وجوز الهند
ملبن نقى بجوز الهند
ملبن بالكاكاو
ملبن بالمستكة
ملبن بنكهة روح الورد
ملبن بنكهة النعناع
ملبن بنكهة الفراولة
ملبن بنكهة الليمون
ملبن بنكهة البرتقال
ملبن بنكهة الموز
ملبن بنكهة الفواكه
عمل الملبن
المقادير
2 كوب سكر - 2 ملعقة نشاء كبيرة (كورن فلاور ) كوب ماء - زرة ملح ليمون - مكسرات جوز وبندق - اى روائح انتىبتحبيها ماء زهر او ماء ورد او فانيليا اللوان طبيعيه لو حبيتى تعمليه ملون
الطريقة
نضيف السكر للماء ونرفعه على النار واول مايدوب السكر فى الماء نضع ملح الليمون والنشاء بعد اذابته فى ملعقتين ماء ونبتدى فى التقليب على نار هادية وده بياخد فترة او مانحس انه بقى سميك نضع الماءالزهر ونقلب ونغلق النار
نضع المكسرات طبعا تكون محمصة ومقشرة
نحضر طبق ونرشه بالنشاء مع سكر بودرة ونضع فيه الملبن هانصب الخليط فى صنيه طويله بعد دهنها بزيت عديم الرائحه
اتركيها تبرد وبعدين ادخليها الثلاجه للتجلد)ممكن نضيف فستق او جوز
قطعيها مربعات او لو عندك اشكال قطاعات استخدميها على شكل قلوب او مكعبات أو
ونلف نعمل منه رول قطره حسب ماتحبى انا هنا صغرته علشان يبقى قطع صغيرة ونقطعه بعد مايبرد ويتماسك
وتقدم باردة أو يحتفظ بها في علبة مغلقة جيدا لحين الاستخدام مع وضع طبقة عازلة من ورق الزبدة او القصدير بين كل طبقة والثانية.. ويقدم على ورق دانتيل
[i]اللهم اني وكلتك امرى فكن لي خير وكيل ودبر لي امرى فأني لا احسن التدبير [/i]
عاشق دمياط عضو ستار
الاعلام : عدد المساهمات : 208تاريخ التسجيل : 06/02/2011
موضوع: رد: طريقة عمل الملبن الأربعاء 02 مارس 2011, 10:10 am