المقادير
1 كيلو دقيق
ملعقة سكر صغيرة
ملعقة ملح صغيرة
ملعقة كبيرة خميرةجافة
3بيضات
زيت +سمن اوزبدة (حوالي كوب الاربع )(في درجة حرارة الغرفة)
ماء للعجن حسب كمية الدقيق
الطريقة
1- نضع الدقيق في اناء حجمه مناسب ونعمل في وسطه حفرة علشان نضع المقادير فيهاماعدا الزبدة.
2- نضع كمية ماء مش كتتير نعجن بيها حتي بيدأالعجين يلم مع بعض
وبعدين نلمه حتي يصبح مثل الكورة.
3- ونتركه في الاناء ونغطيه بفوطه او بلاستيك في مكان دافي لمدةمن 15 الى 30 دقيقة علشان ترتاح.
4- نأخذه ونضع عليه الزبدة ثم نضعها علي طاولة ونفردها الفرادة(النشابة)
وطبعا ماننساش نرش دقيق ع الطاولة والفرادة علشان ماتلزقش.
5- ممكن استخدام القطاعات اوالسكين عادي لعمل الاشكال زي الصور دي
6- ثم نحشيها جبن (يعني بيبقى شكلها زي الساندوتش).
7- ثم نضعه في الصينية لمدة ساعة علشان يخمر كويس ويدخل الفرن وطبعا يكون مدهون بالبيض اوبيض مخقوق مع لبن(افضل).
8- نخبزه في فرن عالي متسخن مسبقا ونحاسب احسن يتحرق.
[/center]
طريقة عمل الباتيه فى المنزل بالخطوات بالصور
عدد 3 ونص كاس كبير دقيق
ملعقه كبيره خميره فوريه
ثلث كاس سكر
نص ملعقه صغيره ملح
و250 جرام زبده = حوالى كوب وربع تقريبا
من كوب الى كوب وربع ماء دافىء للعجن حسب العجينه
صفار بيضه لدهان الوجه
شيكولاته وجبن حسب الرغبه للحشوه
الطريقةاستخدمى كل المكونات السابقة واصنعى العجين
تفرد بالنشابه مستطيل كبير
وتفرد الزبده على العجين بحيث لا تصل للاطراف - الزبده تكون بحراره الغرفه
تطبق العجين وتوضع فى كيس وتدخل الثلاجه لمده ربع ساعه
تخرج من الثلاجه وتفرد بالنشابه وانتبهى لا تخرج الزبده من
العجين والا تخرب ثم تطبق تانى وتوضع فى كيس وتدخل الثلاجه لمده ربع ساعه
اخرى
تكرر هذه الخطوه 4 مرات
وفى اخر مره تخرج العجينه من الثلاجه تشكل
تقطع العجينه بالسكينه الى جزئين ثم كل جزء الى اثنين
شوفوا كيف العجينه من جوه مورقه وهاشه
تفرد جزء من العجين ويقطع مستطيلات
ويلف بهذا الشكل
ويصبح على شكل اسطوانى
وممكن نضع قطع شيكولاتة
ونضع الوجة بضفار بيضة
ونضع الوجة بالسمسم وحبة البركة
وهنا بعد ما خرجت من الفرن
درجة الحرارة من 190 ل 220
و مدة الخبز من 15 ل 20 دقيقة
شكلها من الدخل
وتقدم
وممكن ان نحشى الباتية لو كان سادة جبن