لإزالة بقع الفاكهة، تغطي الفاكهة بملح الطعام الخشن و أضيفي ماء مغلي و قومي بهذه التركيبة عدة مرات حتى تختفي البقعة.
لتنظيف النحاس، استخدمي الكاتشب ثم اغسليه و نشفيه فسيعطيها لمعان كبير.
.
![نصائح تهمك 2574002215](/users/2711/19/58/40/smiles/2574002215.gif)
الطباشير لإمتصاص الرطوبة، ضعي منه في درج الفضية و لمعان أكثر ضيفي صايون سائل و نشادر
![نصائح تهمك 2574002215](/users/2711/19/58/40/smiles/2574002215.gif)
.
لبقاء الخس لمدة أطول في الثلاجة، ضعيه في كيس بلاستيك في الثلاجة بعد إزالة الأوراق التالفة منها.
للتأكد من صلاحية المشروم او عيش الغراب
رشي رشة ملح وان تحول لونه للون الاسود يكون صالح للأستخدام اما إن تحول لونه للأصفر يكون سام وغير صالح للأستخدام
لو عايزة الحنفيات تلمع زي الفضة وتنور مطبخك ...
استخدمي حاجة من التلاتة
الخل او نص لمونة او معجون الاسنان
.فكرة بسيطة : للبحث عن الاشياء الصغيره استخدم المكنسه مع وضع خرقه رفيعه او شراب خفيف
لو ديما بتعاني من التصاق الجنبة في المبشرة ..
ادهني المبشرة بقليل من الزيت قبل بشر الجبنة حتمنع التصاق الجنبة تماماً وحتسهل عليكي كتير
لو عندك زجاجه قديمه ممكن تخرمي الغطاء بتاعها وتسخدميها بالشكل ده فـ سقاية الزرع اللى عندك فالبيت
ممكن لو عندك كيكه من عمايل ايدك وهتعمليها تورته وعايزه تشيلي الحروف بتاعتها بشكل متساوي....
جيبي غطاء حله دائري وحددي بيه وزيلي الحواف بالسكينه
يعتبر الليمون بديل طبيعي للمنظمات الصناعية والمطهرات ويستخدم الليمون علي عدة اشياء في امور التنظيف : فيمكنك
- تنظيف الاشياء النحاسية فرك الاوانى النحاسية والاطباق رشه علي البقع بإعتباره مادة فعالة .
- تغير رائحة الميكروويف بوضع ثلاثة ملاعق من الليمون بكوب ماء وتسخينها ثم تترك في الميكروويف لمدة 10 دقائق مع الملح
- يمكنك تنضيف القضبان الخاصة بالمشاوي
- ازالة الروائح والبقع من المواد البلاستيكية
- لتنظيف البقع من علي القطن والبوليستر
- قدرته علي ازالة الشحوم من الصحون العادية
- مرة واحدة بالاسبوع قم بغسل الثلاجة به
- يمكن استخدامه كمنقى للنسيج ولكن لابد من اختبار قطعه صغيرة اولا
ولا يمكن استخدامه مع الحرير والاقمشة الحساسة .
لو عايزة الحنفيات تلمع زي الفضة وتنور مطبخك ...
استخدمي حاجة من التلاتة
الخل او نص لمونة او معجون الاسنان
تساعدك على تنظيف الغسيل بسهولة لتريحك وتحافظ على الغسيل فى نظافة ورونق.
اغسلى الأبيض وحده حتى يحتفظ بنصاعته ولأنه يحتاج مياه ذات درجة حرارة أعلى لينظف جيداً.
لفلفل الاسود بيساعد على الهضم وخفض ضغط الدم و خفض هرمون الغدة الدرقية وكمان منع هشاشة العظام ومضاد للأكسدة!
دايماً في نص الإسبوع بنكون مجهدين من الشغل وضغوط الحياه، هدي أعصابك وجدد طاقتك بكوباية شاي أخضر لأنه بيساعد على تهدئة ضربات القلب وضبط مستوى السكر في الجسم!
الجرجير بيرفع مناعة الجسم وبيحميك من البرد لأنه مليء بفيتامين C وكمان بيحسن الذاكرة ويساعد على الهضم.
الفلفل الحلو ليه فوايد كتير، لانه مضاد للأكسدة، و في ڤيتامين سي "C" و بيقلل الكوليسترول و كمان سعراته الحراراية قليلة جداً .
عادتاً الخس بيبوظ بسرعة، عشان تحافظي عليه لأطول فترة ممكنة، لفيه بفوطة ناشفة نضيفة و في كيس بلاستيك مقفول في التلاجة .
7 خطوات بسيطة تسهل عليكي تحضير الطعام
1- قائمة وصفات أسبوعية
ضعي قائمة وصفات يوميّة للأسبوع بأكمله. حدّدي الوصفة التي تريدي تحضيرها في كلّ يومٍ من أيّام الأسبوع. هذه خطوة مملّة ولكنّها توفّر الكثير من الوقت وتشكّل ركيزة أساسيّة للتحضيرات.
2- تخزين مكوّنات أساسيّة
خزّني بعض المكوّنات الأساسية للطهي مثل الأرزّ، السكّر، المكرونة، الدقيق، المعلّبات، وغيرهم... فعدم إيجاد المكوّنات الأساسية في المنزل لن يشجّع أبداً على الطبخ.
3- تقطيع الخضراوات
خصّصي ساعة أو ساعة ونصف خلال أجازة الأسبوع لتقطيع الخضراوات النية وتحضيرها للطهي. قطّعيها وضعيها في أكياسٍ محكمة الإغلاق ثمّ في القسم الأعلى من الثلاجة، ستجدينها جاهزة عند الحاجة.
4- ترتيب المطبخ
حافظي على ترتيب مطبخك، فالمطبخ المرتّب والنظيف يشجّع ديماً على الطبخ.
5- تنويع الوصفات
إسألي أصحابك عن وصفاتهم المفضّلة مثلاً، أو دوري على وصفاتٍ سهلة التحضير في كتب الطبيخ!
6- توزيع المهامّ
وزّعي المهمّات على زوجك وأولادك لمساعدتك، يمكنك مثلاً الطلب منهم تحضير سفرة الطعام من أو حتّى تحضير المكوّنات اللازمة للوصفة.
7- تحويل الطهي إلى تسلية
إن لم يكن تحضير الطعام يستهويك، يمكنك تحويل هذا الوقت إلى وقتٍ مسلٍي عبر وضع بعض الموسيقى المحبّبة على قلبك. لا تعتبري الطبيخ مجرّد واجب بل حوّليه إلى هواية تستمتعين بها
من العادات السيئة اللي بتزود الوزن و كمان مضرة للصحة علشان بترفع ضغط الدم، الملح الكتير في الأكل.
طي شوية خل مع مياه و قلّبي الفراولة فيهم شوية و بعد كدا اشطفيهم و خزنيهم ..