موس الشيكولاتة
المقادير طبقة البسكوت عبارة عن:
400 جرام بسكوت مارى مطحون او دايجستيف
4 معالق زبد ذائب
موس الفراولة 250 جرام زبادى مصفى فى شاشة
لمدة 24 ساعة عشان يفصل عنه الماء
200 جرام كريمة
200 جرام فرولة بيوريه
5 معالق سكر بودرة
جيلاتين ورق موضوع فى 1/4 كوب ماء دافىء عشان يلين
موس الشيكولاتة 200 جرام شيكولاتة خام فى حمام مائى دافىء
100 جرام كريمة
ورقة جيلاتين
الطريقة حضرى اكواب الموس
و ضعى فيها كمية من البسكوت المضاف له الزبد و اضغطيهم
دوبى الجيلاتين فى الماء كويس لغية مايبقى خليط متجانس
امزجى الزبادى المصفى من الماء مع السكر مع جيدا
ثم اضيفى الجيلاتين
بهذا تكونى عملتى طبقة موس الفراولة الغامق
افردى نصف الكمية فوق طبقة البسكوت فى الأكواب
لعمل طبقة موس الفراولة الفاتح اضيفى الكريمة للخليط
و صبيها فى الأكواب
لعمل موس الشيكولاتة:
اذابة الجيلاتين فى 1/4 كوب ماء
اضيفي الكريمة للشيكولاتة المدوبة فى الحمام المائى
و قلبى و اضيفى الجيلاتين
صبى الخليط فى الأكواب
اتركيها فى الثلاجة 5 ساعات و الأفضل انها تكون 24 ساعة و مغطاة عشان
لا تلقط من رائحة الثلاجة
تزين بشرائح الشكولاتة و شرائح الفراولة