الدانة عضو مهم
أوسمه : الاعلام : عدد المساهمات : 764 تاريخ التسجيل : 13/10/2011
| موضوع: بيتزا عيش الغراب الإثنين 13 فبراير 2012, 5:45 am | |
| بيتزا عيش الغراب واللحم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير: • عجينة بيتزا • ربع كيلو لحم مفرومة • 1كوب عيش الغراب شرائح • 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة • 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح • 1 فص ثوم مفروم • 2ملعقة كبيرة معجون طماطم • 2كوب جبنة موتزاريلا • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة الطريقة: 1- قطعي البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية وابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما تلزقش منك لمدة عشرة دقائق بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل الأخضر وشوية ملح وفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10 دقائق كمان. 2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة المفرومة اللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي الصينية في الفرن لمدة 15 منقول | |
|
BAKAR الامارة
أوسمه : الاعلام : عدد المساهمات : 3553 تاريخ التسجيل : 11/06/2011
| موضوع: رد: بيتزا عيش الغراب الثلاثاء 14 فبراير 2012, 2:56 pm | |
| | |
|