مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اطباق رئيسية لعزائم رمضان Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
اطباق رئيسية لعزائم رمضان Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اطباق رئيسية لعزائم رمضان Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
اطباق رئيسية لعزائم رمضان Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مملكة الشيكولاتة

منتدي تثقيفي وترفيهي
 
الرئيسيةالبوابةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اطباق رئيسية لعزائم رمضان

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
GeeGee
عضو ملكي
عضو ملكي
GeeGee


أوسمه : وسام التميّز
الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 1203
تاريخ التسجيل : 12/01/2011

اطباق رئيسية لعزائم رمضان Empty
مُساهمةموضوع: اطباق رئيسية لعزائم رمضان   اطباق رئيسية لعزائم رمضان Icon_minitimeالثلاثاء 31 يوليو 2012, 11:31 pm

الاطباق الرئيسية

ارز باللحم والمكسرات طبق فاخر للعزايم وللولائم رمضان

المكونات لسلق اللحم:
لحم اى حجم تحبيه
بصل
بهارات كاملة( زنجبيل عود لحم حبهان(هيل) عود قرفة ورد مجفف شيبه) او الى تحبيه
فلفل اخضر
ملح
شوية زيت

الطريقة بالنسبة للحم:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نجيب اللحم ونغسله ثم نجيب
الطنجرة وتكون غارقة شوية ونصب فيها الماء ولما يغلى شوية نضيف اللحم ونشيل
الرغوة او الزفره الى بتطلع فوق بعدين نضيف التوابل الحبوب والبصل وممكن
جزر ونسيبه يطبخ لحد ما استوى ويعتمد على حجم ونعية اللحم انا اخد منى ساعة
وربع وطلع يدوب دوبان بعدين نصفيه من المرقة ونرش عليه شوية زيت وليمون
وقلفل اسود

ونحمره فى الفرن ونقدمه طبعا انا هنا عملت اللحم كبير شوية على شان المعازيم رجال وبيحبوا اللحم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بالنسبة لخلطة الارز:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لما تدبل الخلطة نضيف نصها للرز ونخلطه كويس وممكن نخلى جزء منها على الوجه
باللنسبة للرز نطبخه فى مرقة اللحم بعد ما نصفيها ونتركه
حتى ينضج وبعدين لك الخيار يا اما تخلطى الرز كله مع الخلطة او تقسميه نصين
نص بدون خلطة ونص بالخلطة وعند التقديم انا وضعت طبقة رز ابيض اول شى
بعدين

الرز بالخلطة فوقه وبعدين اللحم وزينته باللوز المقلى والزبيب وممكن تضيفى ليه بصل مقلى على الوجة للزينه

وهده صورة الصحن عند التقديم طبعا انا غطيتها بالمكسرات واللحم وانتى ممكن تقدميه بطريقتك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


========



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

او ممكن نقدمه مع الدجاج رهيب جربوه سبق ونزلت طريقتة فى المنتدى وهدا الرابط

دجاج محمر يجنن نايم على فراش من الرز والمكسرات والا اقوللك ادخلىيممممممم


الدجاج المشوى


المكونات:

دجاجة وسط
ربع كوب (لبن روب _ زبادى)
حبتين بصل صغار
4 فصوص ثوم او حسب الرغبة
فلفل حار حسب الرغبة او شطة ويمكن انك تستغى عنهم عادى
فنجان زيت زيتون او زيت ذره
فنجان صغير خل
فنجان صغير ويشتسر صوص او صويا صوص(اختيارى)
ليمونة معصورة
نص ملعقة باربيكيا
بهارات دجاج جاهزة او اي بهارات ترغبين بها (هيل , قرفة, شوية كمون,زنجبيل, ثوم بودر, او اى بهارات انتى تحبيها)
ملح
فلفل اسود

الطريقة:
بالنسبة للرز:
كل كوبين رز ليهم كوبين ونص ميه على
شان يجى محبب كل حبة لوحدها انا بنقع الرز البستمى فى ميه باردة وملح لمدة
نص ساعه بعدين اصفيها احط المية تغلى على النار وانا انها عملتها بمرقة
دجاج عندى من قبل بتجى النكهة احلى وبعدين احط بالماء بهارات صحيحة الى
عندك هيل , وقرفة وورق غار انا هنا ضفتلها بصلة مبشورة بتعطى نكهة تجنن
للرز وملح وحطيت الارز وتركته لعند ما ينضج وقبل ما ينضج نحط عليه شويى
زبدة للنكهة.


بالنسبة للدجاجة اغسلها قبل بطماطم حب
افركها بيها على شان الزفره وانقعها فى الخلطة والخلطة هنا تطحنيها
بالخلاط حتى تصبح مزيج وتصبيها على الدجاجة وتنقعيها ليلة كاملة وتانى يوم
تحميرها فى الفرن او الشواية.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نشوف الطريقة بالصور

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهدا شكل الصحن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

صورة مقربة للتعديب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]===






صينية الدجاج بكرات البطاطس المحشية يم


المكونات:

طبعا من غير مقادير لانى فى العادة نطبخ من غير مقادير محددة تعودت عليه والحمد لله يزبط كل شى
بطاطا حسب الكمية الى تعمليها وحجم الصينيه
زبدة
كريم فرش
ملح وفلفل اسود واوريغانو

حشوة الدجاج:

بصل مقطع جوانح او حسب الرغبة
فطر مقطع فررش او معلب انا استخدمت فرش
دجاج مسلوق فى ماء وبهارات ومفتت الى قطع صغيرة
ثوم وبهارات الى تحبيها




التغطية الى فوق: نحتاح الى قشطة وكريم فرش وشوية جبنه وملح نضربهم مع بعض ونصبهم على الوجة
وانا ساعات بعملها بشاميل من فوق تطلع احلى بكثير وانتى اختارى الطريقة الى تعجبك

الطريقة:
بالنسبة لكرات البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لخلطة الدجاج:

نضع زبدة او زيت فى المقلاة ونضع عليها البصل تم الثوم حتى
يدبل قليلا بعدها نضيف الفطر ونحرك تم نضيف الدجاج المسلوق والبهارات(قرفة-
هيل -زنجبيل-فلفل- بهارات دجاج او مشكلة- اى شى تحبيه) تم نطفى عليه ونضيف
بقدونس او كسبره خضرا مفرومة وانا رشيت عليها شوية جبنه برميزان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نخليكم مع الصور:
نجيب الصينية ونضع طبقة من البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تم نضع عليها حشوة الدجاج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تم كور البطاطس المحشية فيلادلفيا ونصب عليها الصوص ونرش جبنه موزرايلا وشوية اوريغانو وندخلها الفرن
حتى تتحمر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهدا شكلها قدمتها مع سلطة الخضار نزلتها فى المقبلات وسلطة البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

من قريب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
=========


سلطة البطاطس:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير كيف ما فى الصور بطاطس مكعبات مسلوقة ومصفية نضيف عليها بصل اخضر وبقدونس وزيتون
ونتبلها باى شى تفضليه ليمون خل انا استخدمت التتبيلة الجاهزة وشوية ليمون ونزينها بالخبز المحمص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا يا حلوين من اكثر الاشياء الى
تزيد عندنا الارز المطبوخ جبتلكم افكار لاستغلال نعمة ربى وخصوصا بهدا
الشهر الكريم جربوها حلوة جدا

وصفتين سهلين جدا ويهبلوا والله ولو عملتيهم مش راح يحسوا انهم بايتين وفى نفس الوقت سريعة جدا ما تاخد ربع ساعة وتكون على السفرة
وانا عن نفسى احب استخدم واستغل الارز البايت فى وصفات كثيرة


الوصفة الاولى: الارز بخلطة الدجاج والمكسرات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ارز بايت
دجاج بايت او زايد منك وننتفه لقطع صغيرة او حسب الرغبة
طريقة الدجاج الى طرحتها فوق

بصل جوانح
بهارات مشكلة حسب الرغبة
بقدونس ولوز مقلى وزبيب للتزينن


الطريقة:
نشوف الصور واضحة وانه نحط فى الطاجين ملعقة زبدة والبصل الجوانح ونسيبهم
حتى يدبل البصل وممكن نضيف ملعقتين او ثلاثة ماء للبصل حتى يدبل اسهل ولما
يدبل نضيف عليه الدجاج ونحرك ثم البهارات وهنا تقدرى تضيفى الارز
معاهم وتخلطيهم مع بعض او زى ما عملت انا سخنت الارز لوحده وحطيت فوقه الخلطة وزينته باللوز والزبيب والبقدونس والصور راح تشرح اكثر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهذا شكل الصحن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

==========


الوصفة التانية: الارز البايت ولحم مشوى وسلطه


طبعا كان عندى رز بايت فى الثلاجة وقولت اعمل ايه قررت انى اتبل لحم بسرعة بشوية ليمون وزعتر وفلفل اسود
واعشاب ايطالية وشويتهم على الشواية وعملت جنبهم سلطة عبارة عن بصل ورشيت
عليه سماق والتانية طماطم مع شوية بقدونس وتبلتهم بشوية ليمون وخل وملح وبس
وقدمت معهم سلطة مشوية وطماطم مشوى وصدقينى وصفة سريعة جدا وحلوة.

وهذا شكل الصحن يمى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملاك الروووح
الامارة
الامارة
ملاك الروووح


أوسمه : وسام التميّز
الاعلام : السعودية
عدد المساهمات : 3176
تاريخ التسجيل : 09/06/2011

اطباق رئيسية لعزائم رمضان Empty
مُساهمةموضوع: رد: اطباق رئيسية لعزائم رمضان   اطباق رئيسية لعزائم رمضان Icon_minitimeالإثنين 27 أغسطس 2012, 4:13 am

تسلم الايادي والاوصاف
شكرا لكم على الاطباق الشهية
بانتظار جديدكم المميز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اطباق رئيسية لعزائم رمضان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مجموعة اطباق رئيسية بالصور
» اطباق من السجق
» اطباق رمضانية
» اطباق من السجق
» اطباق رمضانية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة الشيكولاتة :: مطبخ المملكة :: قصرأطباق المملكة الرئيسية-
انتقل الى: