مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
أرز بالفراخ والزعفران  Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
أرز بالفراخ والزعفران  Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
أرز بالفراخ والزعفران  Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
أرز بالفراخ والزعفران  Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مملكة الشيكولاتة

منتدي تثقيفي وترفيهي
 
الرئيسيةالبوابةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 أرز بالفراخ والزعفران

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ملكة الشيكولاتة
ملكة المنتدى
ملكة المنتدى
ملكة الشيكولاتة


أوسمه : تاج الادارة 1
الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 19584
تاريخ التسجيل : 24/05/2010
الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com

أرز بالفراخ والزعفران  Empty
مُساهمةموضوع: أرز بالفراخ والزعفران    أرز بالفراخ والزعفران  Icon_minitimeالأحد 07 أبريل 2013, 12:55 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اغرفي الأرز في أطباق التقديم وزيّنيه بالقرفة


النهارده هنقدّم لكم طريقة سهلة وشهية جدا لعمل الأرز، وهي من المطبخ التركي، جرّبوها وابعتوا لنا رأيكم فيه..

أرز بالفراخ والزعفران
المقادير:
كوب أرز بسمتي مغسول
2 شريحة فراخ بانيه مقطّعة مكعبات
2 ملعقة كبيرة فستق محمّص ومقشّر
2 ملعقة كبيرة لوز محمّص ومقشّر
1¼ كوب شوربة فراخ ساخنة
3 ملعقة كبيرة زعفران
3 ملعقة كبيرة زبدة
ملح وفلفل
بهارات

الطريقة:
1-
شوّحي الفراخ في ملعقة زبدة لغاية ما تتحمّر من كل الجوانب، وبعد كده ضيفي
عليها ربع كوب من شوربة الفراخ، ودوّبي الزعفران في 3 ملاعق كبيرة ميه
وسيبيه على جنب.

2- انقعي الأرز في ميه سخنة لمدة ربع ساعة وبعد كده
صفّيه، وحطّيه في حلة على النار مع ملعقتين زبدة وقلّبيهم مع بعض لمدة
دقيقتين، وبعد كده ضيفي عليه كوب شوربة والزعفران المذوّب فيه الميه والملح
والفلفل والبهارات، وغطّي الحلة وسيبيهم مع بعض على نار هادية لغاية ما
الأرز يدخل في السوى.

3- بعد كده ضيفي قطع الفراخ واللوز والفستق،
وقلّبيهم كلهم مع بعض لغاية ما يتجانسوا، وسيبي الرز يكمّل سِوى على النار
لغاية ما يتشرّب ويستوي تماما.

4- اغرفي الأرز في أطباق التقديم، وزيّنيه بالقرفة وقدّميه.. وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mamlaktelchocolate.mam9.com/t41-topic
امين
الامارة
الامارة
امين


أوسمه : شكر وتقدير
الاعلام : المغرب
عدد المساهمات : 6725
تاريخ التسجيل : 16/05/2012

أرز بالفراخ والزعفران  Empty
مُساهمةموضوع: رد: أرز بالفراخ والزعفران    أرز بالفراخ والزعفران  Icon_minitimeالأحد 07 أبريل 2013, 8:19 pm

شكرا على الموضوع الاكثر من رائع
بارك الله فيك
في انتظار جديدك

تقبل تحياتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أرز بالفراخ والزعفران
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الشاورما بالفراخ
» طريقة عمل فطيره ايطاليه بالفراخ

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة الشيكولاتة :: مطبخ المملكة :: قصرأطباق المملكة الرئيسية-
انتقل الى: