تورتة حادقة
المقادير:
6 كوب دقيق
ملعقه بيكنج بودر
ملعقه صغيره كركم
كوب زبادى
بيضه + فانيليا
2 ملعقه زبده + ملعقه زيت زيتون
قطعه خميره
2 ملعقه سكر
كوب لبن دافىء ( حسب حاجه الدقيق )
الطريقة:
نضع المواد الجافه مع بعض و هى الدقيق و البيكنج بودر و الملح و الكركم
نضع الخميره مع السكر و قليل من الماء و نتركها مغطاه حتى ترتفع
نقلب الدقيق و نعمل به حفره و نضع فيها البيض و الفانيليا و الخميره
ثم نضيف الزبادى
نضع الزبده مع نصف كوب اللبن حتى تسيح الزبده و نضع ملعقه الزيت
نضيف خليط الزبده و اللبن الدافىء الى الدقيق
نقلب الخليط جيدا حتى يتشرب كل المواد السائله
نضيف باقى اللبن قليلا قليلا مع العجن الجيد
نعجن و نلت العجين جيدا و فى جميع الاتجاهات من اسفل الى اعلى
حتى نحصل على عجينه ملساء و ناعمه
نضعها فى الاناء و ندهن و جهها بقليل من الزيت
نغطى العجينه بالنايلون واى حاجة تقيلة و توضع فى مكان دافىء ونسبها لغاية ما تخمر
نفرد العجبنة ونحطها فى قالب او اكتر مدهونين زبدة ونغطيها بالنايلون وفوطة لغاية ما تخمر تانى
ندهن وجه العجينه بالبيضه المخفوقه مع قليل من اللبن و النسكافيه
تخبز فى فرن حار على درجه حراره 200 حتى تنضج
بمجرد خروج القالب من الفرن نرشه برزاز الماء و نغطيه بفوطة نضيفة
بعد قليل نخرج الخبز من القالب و نضعه على منخل سلك و نغطيه بالفوطة حتى يبرد تماما
بعد ما تبرد نقسمها طبقات واختارى اى حشوات تعجبك (جبنة فيتا - جبنة سايلة-بسطرمة-لانشون-زتون اسود مفروم)
نجيب اول طبقة وندهنا بالزبدة وبين نرص عليها البسطرمة ونحط الطبقة
التانيةوندهنا زبدة ونحط اى نوع جبنة وهكذا لغاية ما كل الطبقات تخلص
هنغطيها من الجوانب ومن فوق بالجبنة الكيرى او مثلثاتوزينيها بقى بالجزر
المبشور وبشر الجبنة الرومى وقطع فلفل الوان واى خضروات تعجبك بقىوبالهنا
ة