مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تورتة حادقة Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
تورتة حادقة Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تورتة حادقة Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
تورتة حادقة Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مملكة الشيكولاتة

منتدي تثقيفي وترفيهي
 
الرئيسيةالبوابةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تورتة حادقة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ملكة الشيكولاتة
ملكة المنتدى
ملكة المنتدى
ملكة الشيكولاتة


أوسمه : تاج الادارة 1
الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 19584
تاريخ التسجيل : 24/05/2010
الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com

تورتة حادقة Empty
مُساهمةموضوع: تورتة حادقة   تورتة حادقة Icon_minitimeالإثنين 06 مايو 2013, 11:38 pm

تورتة حادقة

المقادير:
6 كوب دقيق
ملعقه بيكنج بودر
ملعقه صغيره كركم
كوب زبادى
بيضه + فانيليا
2 ملعقه زبده + ملعقه زيت زيتون
قطعه خميره
2 ملعقه سكر
كوب لبن دافىء ( حسب حاجه الدقيق )

الطريقة:
نضع المواد الجافه مع بعض و هى الدقيق و البيكنج بودر و الملح و الكركم
نضع الخميره مع السكر و قليل من الماء و نتركها مغطاه حتى ترتفع
نقلب الدقيق و نعمل به حفره و نضع فيها البيض و الفانيليا و الخميره
ثم نضيف الزبادى
نضع الزبده مع نصف كوب اللبن حتى تسيح الزبده و نضع ملعقه الزيت
نضيف خليط الزبده و اللبن الدافىء الى الدقيق
نقلب الخليط جيدا حتى يتشرب كل المواد السائله
نضيف باقى اللبن قليلا قليلا مع العجن الجيد
نعجن و نلت العجين جيدا و فى جميع الاتجاهات من اسفل الى اعلى
حتى نحصل على عجينه ملساء و ناعمه
نضعها فى الاناء و ندهن و جهها بقليل من الزيت
نغطى العجينه بالنايلون واى حاجة تقيلة و توضع فى مكان دافىء ونسبها لغاية ما تخمر
نفرد العجبنة ونحطها فى قالب او اكتر مدهونين زبدة ونغطيها بالنايلون وفوطة لغاية ما تخمر تانى

ندهن وجه العجينه بالبيضه المخفوقه مع قليل من اللبن و النسكافيه
تخبز فى فرن حار على درجه حراره 200 حتى تنضج
بمجرد خروج القالب من الفرن نرشه برزاز الماء و نغطيه بفوطة نضيفة

بعد قليل نخرج الخبز من القالب و نضعه على منخل سلك و نغطيه بالفوطة حتى يبرد تماما

بعد ما تبرد نقسمها طبقات واختارى اى حشوات تعجبك (جبنة فيتا - جبنة سايلة-بسطرمة-لانشون-زتون اسود مفروم)

نجيب اول طبقة وندهنا بالزبدة وبين نرص عليها البسطرمة ونحط الطبقة
التانيةوندهنا زبدة ونحط اى نوع جبنة وهكذا لغاية ما كل الطبقات تخلص

هنغطيها من الجوانب ومن فوق بالجبنة الكيرى او مثلثاتوزينيها بقى بالجزر
المبشور وبشر الجبنة الرومى وقطع فلفل الوان واى خضروات تعجبك بقىوبالهنا


تورتة حادقة 302981_155535737954049_1305446207_n

ة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mamlaktelchocolate.mam9.com/t41-topic
shamirnda
الامارة
الامارة
shamirnda


الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 1620
تاريخ التسجيل : 01/04/2012

تورتة حادقة Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتة حادقة   تورتة حادقة Icon_minitimeالأحد 12 مايو 2013, 7:53 am

تسلم الايادي الماهره
روعه في اختيار المواضيع المميزه

مجهود ممتاز

تورتة حادقة 76 تورتة حادقة 2562389334
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تورتة حادقة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تورتة البرتقال
» تورتة الخوخ
» تورتة الكيوى
» تورتة الجيلى
» تورتة البرتقال

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة الشيكولاتة :: مطبخ المملكة :: قصرالحلويات الملكية-
انتقل الى: