كليوباترا عضو سوبر ستار
الاعلام : عدد المساهمات : 329 تاريخ التسجيل : 30/05/2010
| موضوع: طريقه عمل الكانيلونى الخميس 08 يوليو 2010, 7:33 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] الكانيلونىالمقادير:* 1 كوب حليب* 1 كوب دقيق* 3 بيضهذه المقادير تكفى عمل 11 قرص, و يمكن مضاعفة الكمية حسب الرغبة الطريقة:نخلط جميع المقادير سوا و نقلب كويس جدا لحد ما يمتزجوا كويس بالشكل ده [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و بعدين نصفى الخليط من خلال مصفاة رفيعة عشان نشيل أى كلاكيع [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و بعدها هيكون الخليط سائل و سميك حاجة بسيطة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد كده نجيب طاسة تيفال صغيرة و نحط فيها نقطتين زيت و نسخنها ع النار و بعدين ناخد مقدار كبشة من الخليط بتاعنا و نحطها بشويش فى نص الطاسة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نحرك الطاسة لحد ما الخليط يغطى كل مساحة الطاسة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و نتأكد ان الخليط اتفرد كويس,عشان نحصل على قرص كامل,كأننا بنعمل بيض أومليت[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نسيبه على نار متوسطة لحد ما يبدأ يستوى, و ده هنعرفه لما نلاقى الحروف نشفت و ابتدت تعلا عن الطاسة و كمان لما نحرك الطاسة,القرص يتحرك معانا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نقلب القرص على الجهة التانية و نسيبه ثوانى يادوب ياخد لون و نطلعه على صينية أو طبق.نكرر لحد ما تنتهى كل الكمية و بين كل قرص و التانى,نحط نقطتين زيت فى الطاسة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد كده نعمل صوص بشاميل عادى خالص,لكل 1 ملعقة دقيق نحط 1 ملعقة زبدة و نقلب كويس لحد ما يمتزجوا مع بعض كويس و كل الدقيق يدوب فى الزبدة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و بعدين نضيف 1 كوب حليب و نقلب كويس جدا عشان كله يمتزج كويس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نحط ملح و فلفل حسب الرغبة .بعد ما نطفى النار,نضيف 1 بيضة و نقلب كويسطبعا نضاعف كمية البشاميل حسب ما احنا عايزين نجهز الحشوة.............العادى اننا نستعمل لحمة مفرومة متعصجة,لكن أنا بأحب أعمل حشوة مخصوص .....بأضيف للحمة المفرومة طماطم و فلفل رومى و بصل و مشروم و زيتون أخضر و أسود و جبن رومى مبشور.......الخلطة دى بيبقى طعمها حلو أوى مع بعض[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ناخد قرص من اللى عملناهم و نحط فيه شوية حشوة[ و نلف القرص على الحشوة بالشكل ده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و نرص وحدات الكانيلونى فى طبق فرن بايركس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و لما نخلص كل الكمية,نحط على الوش البشاميل اللى عملناه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و ممكن نرش ع الوش جبنة رومى مبشورة أو موزاريللاو بعدين محطه فى الفرن لحد ما الوش يتحمر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و بالهنا و الشفا | |
|
ملكة الشيكولاتة ملكة المنتدى
أوسمه : الاعلام : عدد المساهمات : 19584 تاريخ التسجيل : 24/05/2010 الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى السبت 10 يوليو 2010, 11:32 am | |
| | |
|
اسيرة الاحزان المشرفات
الاعلام : عدد المساهمات : 808 تاريخ التسجيل : 16/06/2010
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى السبت 10 يوليو 2010, 11:46 am | |
| | |
|
كليوباترا عضو سوبر ستار
الاعلام : عدد المساهمات : 329 تاريخ التسجيل : 30/05/2010
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى السبت 10 يوليو 2010, 2:27 pm | |
| | |
|
روبي عضو ستار
الاعلام : عدد المساهمات : 217 تاريخ التسجيل : 12/08/2010
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى الخميس 23 سبتمبر 2010, 7:44 am | |
| بارك الله فيكي اكلة جميلة وانا بحبها قوي | |
|