مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
طريقه عمل الكانيلونى Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
طريقه عمل الكانيلونى Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
طريقه عمل الكانيلونى Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
طريقه عمل الكانيلونى Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مملكة الشيكولاتة

منتدي تثقيفي وترفيهي
 
الرئيسيةالبوابةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل الكانيلونى

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
كليوباترا
عضو سوبر ستار
عضو سوبر ستار
كليوباترا


الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 329
تاريخ التسجيل : 30/05/2010

طريقه عمل الكانيلونى Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكانيلونى   طريقه عمل الكانيلونى Icon_minitimeالخميس 08 يوليو 2010, 7:33 pm



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الكانيلونى

المقادير:
* 1 كوب حليب
* 1 كوب دقيق
* 3 بيض

هذه المقادير تكفى عمل 11 قرص, و يمكن مضاعفة الكمية حسب الرغبة

الطريقة:
نخلط جميع المقادير سوا و نقلب كويس جدا لحد ما يمتزجوا كويس بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و بعدين نصفى الخليط من خلال مصفاة رفيعة عشان نشيل أى كلاكيع

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و بعدها هيكون الخليط سائل و سميك حاجة بسيطة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده نجيب طاسة تيفال صغيرة و نحط فيها نقطتين زيت و نسخنها ع النار و بعدين ناخد مقدار كبشة من الخليط بتاعنا و نحطها بشويش فى نص الطاسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نحرك الطاسة لحد ما الخليط يغطى كل مساحة الطاسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نتأكد ان الخليط اتفرد كويس,عشان نحصل على قرص كامل,كأننا بنعمل بيض أومليت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نسيبه على نار متوسطة لحد ما يبدأ يستوى, و ده هنعرفه لما نلاقى الحروف نشفت و ابتدت تعلا عن الطاسة و كمان لما نحرك الطاسة,القرص يتحرك معانا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نقلب القرص على الجهة التانية و نسيبه ثوانى يادوب ياخد لون و نطلعه على صينية أو طبق.
نكرر لحد ما تنتهى كل الكمية و بين كل قرص و التانى,نحط نقطتين زيت فى الطاسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده نعمل صوص بشاميل عادى خالص,لكل 1 ملعقة دقيق نحط 1 ملعقة زبدة


و نقلب كويس لحد ما يمتزجوا مع بعض كويس و كل الدقيق يدوب فى الزبدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و بعدين نضيف 1 كوب حليب و نقلب كويس جدا عشان كله يمتزج كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نحط ملح و فلفل حسب الرغبة .بعد ما نطفى النار,نضيف 1 بيضة و نقلب كويس
طبعا نضاعف كمية البشاميل حسب ما احنا عايزين

نجهز الحشوة.............
العادى اننا نستعمل لحمة مفرومة متعصجة,لكن أنا بأحب أعمل حشوة مخصوص .....
بأضيف للحمة المفرومة طماطم و فلفل رومى و بصل و مشروم و زيتون أخضر و أسود و جبن رومى مبشور.......الخلطة دى بيبقى طعمها حلو أوى مع بعض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ناخد قرص من اللى عملناهم و نحط فيه شوية حشوة
[

و نلف القرص على الحشوة بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نرص وحدات الكانيلونى فى طبق فرن بايركس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و لما نخلص كل الكمية,نحط على الوش البشاميل اللى عملناه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و ممكن نرش ع الوش جبنة رومى مبشورة أو موزاريللا
و بعدين محطه فى الفرن لحد ما الوش يتحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و بالهنا و الشفا





[b]الحب من غير امل : : اسمى معانى الحياه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملكة الشيكولاتة
ملكة المنتدى
ملكة المنتدى
ملكة الشيكولاتة


أوسمه : تاج الادارة 1
الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 19584
تاريخ التسجيل : 24/05/2010
الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com

طريقه عمل الكانيلونى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى   طريقه عمل الكانيلونى Icon_minitimeالسبت 10 يوليو 2010, 11:32 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[i]اللهم اني وكلتك امرى فكن لي خير وكيل ودبر لي امرى فأني لا احسن التدبير
[/i]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mamlaktelchocolate.mam9.com/t41-topic
اسيرة الاحزان
المشرفات
المشرفات
اسيرة الاحزان


الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 808
تاريخ التسجيل : 16/06/2010

طريقه عمل الكانيلونى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى   طريقه عمل الكانيلونى Icon_minitimeالسبت 10 يوليو 2010, 11:46 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


<br>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
كليوباترا
عضو سوبر ستار
عضو سوبر ستار
كليوباترا


الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 329
تاريخ التسجيل : 30/05/2010

طريقه عمل الكانيلونى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى   طريقه عمل الكانيلونى Icon_minitimeالسبت 10 يوليو 2010, 2:27 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[b]الحب من غير امل : : اسمى معانى الحياه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
روبي
عضو ستار
عضو ستار
روبي


الاعلام : البحرين
عدد المساهمات : 217
تاريخ التسجيل : 12/08/2010

طريقه عمل الكانيلونى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى   طريقه عمل الكانيلونى Icon_minitimeالخميس 23 سبتمبر 2010, 7:44 am

بارك الله فيكي
اكلة جميلة وانا بحبها قوي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الكانيلونى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الكانيلونى
» طريقه عمل البيتزا
» طريقه عمل البوظه
» طريقه طهو المطاعم
» طريقه عمل كيك القهوه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة الشيكولاتة :: مطبخ المملكة :: قصرأطباق المملكة الرئيسية-
انتقل الى: