طريقه عمل كريب حلو مش حادق كريب حلو
مقاديره بسيطة اوي
.
كوب لبن
كوب دقيق مليااان
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
بيضه كبيرة
فانيليا
.
و نحطهم كلهم في الخلاط و نضرب
علشان مايبقاش فيه كلاكيع
.
(بالنسبة للحادق بنحط ملح و فلفل بدل الفانيليا و طبعا بنشيل السكر)
.
لو عايزة قرص الكريب يكون بالشيكولاته
يبقي ننقص من كوب الدقيق مقدار ملعقتين كبار و نستبدلهم بملعقتين كاكاو خام
و المقادير ديه تعمل تقريبا من 6 ل7 اقراص بحجم وسط
.
بس انا في الكريب الحلو بحب اعمل اقراص صغيرة
شكلها بيكون اشيك
فكده هيطلع عدد اكتر
.
.
طبعا بنستخدم طاسة تيفال او اي طاسة مايلزقش فيها الاكل
.
و بعدين ندهنها زيت او سمن
(علي حسب الرغبة)
.
و نحط بالكبشة في نصف الطاسة
و نوزع في باقي اطراف الطاسة بأننا نميل الطاسة في الاتجاهات الفاضية علشان تتملي
.
لما بنحط الكبشة بالخليط نراعي ان النار تكون هادية علشان نلحق نوزع الخليط في انحاء الطاسة بالتساوي
و بعدين نعلي
و نتابع
لما بيدأ القرص في الاحمرار من تحت
(طبعا هنعرف انه احمر بأننا نستخدم ملعقة او سكين و نرفع بيها طرف القرص شوي )
هو مش لازم يكون محمر اوي
يفضل يكون لونه بصلي كده
.
.
و لما يحمر من تحت نقلبه
بحيث الناحية المحمرة تكون من فوق
.
و نعمل نفس الفكرة
و لما يتلون من تحت
كده يكون خلاص استوي من الجانبين
نحطه في طبق مسطح
بس مانحطهمش فوق بعض و هو سخن علشان مايلزقش
.
.
و هكذا لحد ما تخلص كمية الخليط بتاعتنا
.
الحشو بأه ممكن احنا نبتكره
و ممكن نحشي فاواكه و عليها كريم شانتيه او كريم باتسري
.
.
هقول علي كام حشوة كده
.
احلي حشوة
.
حشوة البلح بالقرفة
.
نحط ملعقة كبيرة زبدة و لما تسخن نحط عليها تقريبا كوب بلح اسود مقشر و منزوع منه النوي
و عليهم 2 ل3 ملاعق سكر
(حسب الرغبة)
و نصف ملعقة صغيرة قرفة
و 3 ل4 ملاعق مكسرات مجروشة
(اختياري)
.
و نقلب مع بعض كويس
لحد ما يتكون لهم صوص
.
و يستخدم في الحشو
.
ممكن نحشي بالتفاح و الكمثري كمان
.
نفس طريقة البلح بس التفاح يكون اخضر اوي
علشان لما بيطري بيكون طعمه وحش
و القرفة برضه معاه بتدي طعم جميل
بس نراعي اننا نزود السكر علشان هنا التفاح اخضر مش مسكر زي البلح
.
.
ممكن الخوخ المعلب
.
بنفس الطريقة برضه
بس هنا يستحسن من غير قرفة
ولا سكر خاااالص لانه اساسا مسكر
.
و نستخدم الشربات اللي معاه في العلبة كصوص
نحطه علي النار و نستني لما يغلي
و نكون مجهزين ملعقة كبيرة دقيق و نذوبها في شوية ماية
و لما الشربات يغلي ننزل عليه بخليط الدقيق و نقلب لحد قوامه ما يوصل للقوام المطلوب
.
طبعا ملعقة الدقيق ديه قصاد كوب شربات
.
و نراعي اننا لوزودنا كمية الشربات نزود كمية الدقيق
.
نفس طريقة الخوخ ديه نعملها مع اي فاكهه معلبة تانية
زي الاناناس مثلا
.
ممكن نجيب برطمان شيكولاته من السوبر ماركت
و نحشي بيه الكريب
و نرش فوقها بندق مجروش
(طبعا انسب مكسرات للشوكولاته هي البندق)
.
.
.
طبعا الكريب ممكن يتاكل كده وخلاص
.
ممكن بأه نعمله انواع صوص جميله
.
مثلا الصوص الابيض
"صوص الكريم تشيز"
.
ربع كيلو كريم تشيز
(بتكون في علبة زي ديه)
(بس ديه علبة قشطة احنا عايزين كريم تشيز)
نصف كوب كبير لبن
نصف كوب كبير سكر بودرة
ملعقتين كبار زبدة
فانيليا
.
و نحطهم كلهم في الخلاط
وبكده يكون جاهز
.
.
"صوص الكراميل"
بالبندق
.
كوب كبير و نصف سكر
نصف كوب كبير كريمة لباني
(فريش كريم بتاع جهينة)
نصف كوب كبير بندق مجروش
.
.
نحط السكر في طاسة علي النار لحد ما يسيح و نقلب لحد ما يوصل للبني الغامق
و بعدين ننزل عليه بالفريش كريم
و نقلب دقيقة و نحط البندق
و نقلب علي النار لحد التجانس التام و يكون قوامه زي الصوص
من 4 ل5 دقائق تقريبا
.
.
"صوص الشوكولاتة"
.
نصف كيلو لبن
ملعقة كبيرة مليااانه كاكاو
نصف كوب كبير سكر
(100 جم)
ملعقة كبيييرة زبدة لينة
150 جرام شيكولاتة دارك قطع
.
.
نحط اللبن و عليه السكر علي النار
و لما يغلي اللبن
نهدي النار شوي
و نحط قطع الشيكولاته الدارك و الكاكاو
و نفضل نقلب لحد ما الشيكولاته تسيح خااالص
و بعدين في الاخر نحط ملعقة الزبدة الكبيرة علشان التلميع
.