مج كاكاو خام ( من عند العطار )
مج لبن بارد
مج زيت
مج سكر ( ممكن مج ونصف حسب الرغبة )
كيس فانيليا
بعد كده نضربهم مع بعض كويس أوي في الخلاط
بعد مايتجانس الخليط هناخد منه مج واحد بس ونحطه في الفريزر على ما نجهز الكيك
مقادير الكيك5 بيضات
كيس فانيليا
كيس بيكينج باودر
2 كوب دقيق
1 كوب سكر
باقي صوص الشيكولاتة
3 ملاعق سمنة أو زبدة سايحة
( ملحوظة: أغلب الناس بيحطوا بدل السمنة زيت علشان بتكون خفيفة اكتر لكن انا بحب أحطلها سمنه بقري علشان طعمها بيكون أجمل )
الطريقةنضرب البيض مع الفانيليا كويس اوي على السرعة الهادية وبعدين بنزود السرعة تدريجياً
بعد كده بنضيف السكر بالتدريج لحد مايكون عامل معانا زي الكريمة
ننزل على الخليط ده بالسمنة وبعد كده الكمية المتبقية من صوص الشيكولاتة
بعد كده بننزل عليه الدقيق والبيكنج باودر( ولو لقيتي الكيكة مش مدياكي القوام اللي انتي متعودة عليه وبتحبية ممكن تزودي الدقيق شوية )
ادهني الصينية بالزبدة ورشي عليها الدقيق وصبي عليها الكيكة
دخليها الفرن وتكوني مسخناه من قبلها وتسيبيه على أعلى درجة حرارة عندك لمدة عشر دقائق وبعد كده تهدي عليها النار
ودي صورتها بعد مااستوت
بعد كده بطلع مج الصوص من الفريزر
بقطع الحروف والأجناب والوش بتاع الكيك علشان تشرب الصوص ومايكونوش ناشفين
هي طبعاً فرولت معايا علشان انا قطعتها وعملت كل حاجة وهي لسة سخنة مولعة
والبركة في زوجي العزيز ( معندوش صبرللكيكة دي بالذات ) هو ومريومة حبيبتي طبعاً
فنصيحة مني ليكي ماتقطعيهاش غير لما تهدى شوية
بعد كده نقسمها لقسمين وتدهنيها بالصوص
( على فكرة الصوص ده مابيتصبش ده بيكون تقيل وانتي بتدهنيه على الكيكة )بالمعلقة
بعد كده نحط النصف التاني من الكيك
بعد كده بتقطعيها مستطيلات زي الجاتو
ممكن تسيبيها كده وممكن تزوقيها طبعاً انتي وذوقك
أنا سبتها كده لأني بحب الــ chocolate cake كده بطبيعتها بدون إضافات
بس ساعات بطحن مع صوص الشيكولاتة بندق وممكن أحط فوق كل واحدة لوزة أو واحدة عين جمل
دي بعد ما خلصت وبردت إيه رأيكم بقا؟؟
منقول