مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
جلاش بالجبنة Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
جلاش بالجبنة Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
جلاش بالجبنة Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
جلاش بالجبنة Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مملكة الشيكولاتة

منتدي تثقيفي وترفيهي
 
الرئيسيةالبوابةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 جلاش بالجبنة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ملكة الشيكولاتة
ملكة المنتدى
ملكة المنتدى
ملكة الشيكولاتة


أوسمه : تاج الادارة 1
الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 19584
تاريخ التسجيل : 24/05/2010
الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com

جلاش بالجبنة Empty
مُساهمةموضوع: جلاش بالجبنة   جلاش بالجبنة Icon_minitimeالسبت 06 أغسطس 2011, 1:59 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طريقة عمل صينية الجلاش عامة
ندهن الصينية بمعلقة زيت و بعدين نحط من 6-8 طبقات من ورق الجلاش حسب الرغبة
وبعدين نحط الحشوة
و بعدين نحط من 6-8 طبقات من ورق الجلاش
ندهن الطبقة الاخيرة من الجلاش بمعلقة زيت
نضرب بيضة و كوباية حليب و ملح و فلفل و نصبها على الصينية و نوزعها كويس
نحط الصينية فى الفرن و نسيبها حوالى ساعة لغاية ماتستوى ووشها يحمر كده و يبقى شهى

بالنسبة للحشوات بقى

اولا حشوة اللحمة المفرومة
تجيبى بصلة متوسطة مبشورة و فصين توم مبشورين و تحطيهم فى حلة و عليهم ملح و فلفل اسود ورشة قرفة صغيرة و4 ملاعق كبيرة زيت
نولع النار و نقلب المكونات شوية لغاية ما البصلة تصفر و تدبل شوية
نضيف اللحمة و نقلب بحركة داءرية عشان اللحمة ماتتكتلش لغاية ما اللحمة لونها يتغير
نوطى النار و نسيبها 10 دقايق اللحمة
هتنزل ماء نحط معلقتين كبارصلصة و نقلبها كويس و ندوبها فى ماء اللحمة و
نزود ربع كوب ماء او نحط كوب عصير طماطم و نص معلقة صغيرة سكر و نسيبها على
النار تلت ساعة تتسبك





ثانيا حشوة الجبنة
جبنة بيضا+جبنة لافاش كيرى+فنجان حليب+ملح+فلفل+زعتر جاف (اختيارى)
نخلطهم مع بعض كويس و حطيت الحليب عشان يخليها ناعمة و تتفرد بسهولة على الجلاش


طبعا ممكن تضيفى على اى حشوة من الحشوات دى قطع زيتون و فلفل اخضر و طماطم و مشروم حسب الرغبة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mamlaktelchocolate.mam9.com/t41-topic
GeeGee
عضو ملكي
عضو ملكي
GeeGee


أوسمه : وسام التميّز
الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 1203
تاريخ التسجيل : 12/01/2011

جلاش بالجبنة Empty
مُساهمةموضوع: رد: جلاش بالجبنة   جلاش بالجبنة Icon_minitimeالسبت 06 أغسطس 2011, 6:41 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
جلاش بالجبنة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» جلاش بالشيكولاتة:
» جلاش عش البلبل والباتيه
» جلاش عش العصفور بالفستق
» الفشار بالجبنة
» جلاش بفواكه البحر( الكيش)

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة الشيكولاتة :: مطبخ المملكة :: قصرأطباق المملكة الرئيسية-
انتقل الى: