ملكة الشيكولاتة ملكة المنتدى
أوسمه : الاعلام : عدد المساهمات : 19584 تاريخ التسجيل : 24/05/2010 الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com
| موضوع: جلاش بالجبنة السبت 06 أغسطس 2011, 1:59 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] طريقة عمل صينية الجلاش عامةندهن الصينية بمعلقة زيت و بعدين نحط من 6-8 طبقات من ورق الجلاش حسب الرغبةوبعدين نحط الحشوةو بعدين نحط من 6-8 طبقات من ورق الجلاشندهن الطبقة الاخيرة من الجلاش بمعلقة زيتنضرب بيضة و كوباية حليب و ملح و فلفل و نصبها على الصينية و نوزعها كويسنحط الصينية فى الفرن و نسيبها حوالى ساعة لغاية ماتستوى ووشها يحمر كده و يبقى شهى بالنسبة للحشوات بقى اولا حشوة اللحمة المفرومةتجيبى بصلة متوسطة مبشورة و فصين توم مبشورين و تحطيهم فى حلة و عليهم ملح و فلفل اسود ورشة قرفة صغيرة و4 ملاعق كبيرة زيتنولع النار و نقلب المكونات شوية لغاية ما البصلة تصفر و تدبل شويةنضيف اللحمة و نقلب بحركة داءرية عشان اللحمة ماتتكتلش لغاية ما اللحمة لونها يتغيرنوطى النار و نسيبها 10 دقايق اللحمة هتنزل ماء نحط معلقتين كبارصلصة و نقلبها كويس و ندوبها فى ماء اللحمة و نزود ربع كوب ماء او نحط كوب عصير طماطم و نص معلقة صغيرة سكر و نسيبها على النار تلت ساعة تتسبك ثانيا حشوة الجبنةجبنة بيضا+جبنة لافاش كيرى+فنجان حليب+ملح+فلفل+زعتر جاف (اختيارى)نخلطهم مع بعض كويس و حطيت الحليب عشان يخليها ناعمة و تتفرد بسهولة على الجلاش طبعا ممكن تضيفى على اى حشوة من الحشوات دى قطع زيتون و فلفل اخضر و طماطم و مشروم حسب الرغبة | |
|
GeeGee عضو ملكي
أوسمه : الاعلام : عدد المساهمات : 1203 تاريخ التسجيل : 12/01/2011
| موضوع: رد: جلاش بالجبنة السبت 06 أغسطس 2011, 6:41 pm | |
| | |
|