مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
بسكوت السابلية Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
بسكوت السابلية Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
بسكوت السابلية Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
بسكوت السابلية Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مملكة الشيكولاتة

منتدي تثقيفي وترفيهي
 
الرئيسيةالبوابةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بسكوت السابلية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ملكة الشيكولاتة
ملكة المنتدى
ملكة المنتدى
ملكة الشيكولاتة


أوسمه : تاج الادارة 1
الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 19584
تاريخ التسجيل : 24/05/2010
الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com

بسكوت السابلية Empty
مُساهمةموضوع: بسكوت السابلية   بسكوت السابلية Icon_minitimeالخميس 18 أغسطس 2011, 12:25 am

بسكوت السابلية 77563d1285439524t-a-


بسكوت السابلية Untitled164
السابلية (بالكيلو)
*************
المقادير
1/2 كيلو سمن
3/4 كيلو دقيق
2 بيضة – فانيليا
فنجان شاى سكر بودرة
معلقة صغيرة بيكنج بودر

بسكوت السابلية 128711515817

الطريقة
يضرب السمن جيدا ويضاف اليها السكر ونستمر فى الضرب
يضاف البيض و الفانيليا
نضع البيكنج بودر على الدقيق نضيف الدقيق مع العجن بالايد
لحد ما تتكون عندك عجينة صالحة للتشكيل
نرش امامنا على الترابيزة دقيق و افرد العجينة بالنشابة
بتخانة 1/2 سم تقريبا وابدء بتقطيعها بقطاعة مدورة
او بكوب صغير من بتوع القهوة مش بتاع الشاى
ادهن صينية بالفرشاة بالسمن و ارصص فيها الدوائر
ادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
و دة فى حدود ربع ساعة لما تطلع اسيبها تبرد خالص

بسكوت السابلية 128711515817

ملحوظة قبل الزواق النهائى :

1 – ممكن نعمل نص العجينة ابيض زى ما هيا و نعمل النص التانى
با ضافة الكاكاو عليها عشان يبقى بالشيكولاتة وكدة ممكن
نلزق واحدة ببضاء مع واحدة بنى (حسب ما بتحبى)
2- ممكن بعد ما نفرد العجينة بالنشابة و نقطعها دوائر نسيب نصهم
سليم زى ما هما و النص التانى
نخرمة بالنص بقطاعة تانية صغيرة (مثل كشتبان الخياطة (
ونلزق واحدة سليمة بواحدة مخرومة
نبدأ بعملية اللزق بالمربى ممكن نلزق واحدة سادة بواحدة بالشيكولاتة
وممكن نلزق اتنين بيض مع بعض
وممكن نلزق اتنين بالشيكولاتة مع بعض
وممكن نحط معلقة مربى على واحدة مقفولة و نلزق فوقها واحدة
مخرومة نلعب بالزواق زى مانتى عايزة
وممكن نحط بصابعنا مربى على طروف السابلية داير ما يدور
وننغطسها فى المكسرات او الشيكولاتة الفارمسل

و ممكن بعد ما نزوب السيكولاتة الخام نحط المعلقة فيها
و ننزل منها سرسوب رفيع يعمل اشكال على وش السابلية
افكار التزيين مفتوحة ليكى زى ما انتى عايزة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mamlaktelchocolate.mam9.com/t41-topic
ملكة الشيكولاتة
ملكة المنتدى
ملكة المنتدى
ملكة الشيكولاتة


أوسمه : تاج الادارة 1
الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 19584
تاريخ التسجيل : 24/05/2010
الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com

بسكوت السابلية Empty
مُساهمةموضوع: رد: بسكوت السابلية   بسكوت السابلية Icon_minitimeالخميس 18 أغسطس 2011, 12:28 am

طريقة عمل بسكويت السابليه بالمشمش اللذيذ

بسكوت السابلية 77563d1285439524t-a-

المقادير:
كوب إلا ربع زبدة جامدة
1‏ كوب سكر بودرة
1‏ بيضة مخفوقة
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏
ذرة ملح
1 بيضة‏
فانيليا‏.‏

للتجميل‏: مربي مشمش‏، سكر بودرة‏.‏

طريقة التحضير:
- ينخل الدقيق ويوضع في اناء عجن ويضاف اليه البيكنج بودر والملح ويقلب‏,‏
تقطع الزبد قطعا صغيرة وتفرك مع الدقيق بأطراف الأصابع حتي يتشربها الدقيق
ويصبح مثل فتات الخبز‏.‏
- ثم يضاف السكر ويقلب مع الدقيق‏.‏ تخفق البيضة مع الفانيليا وتضاف الي
الخليط السابق ويعجن المقدار واذا كانت العجينة يابسة يضاف ‏1-2‏ ملعقة
لبن‏.‏‏
- توضع العجينة داخل الثلاجة‏1-2‏ ساعة‏.‏ ‏ تفرد العجينة بسمك ‏3-4‏ مل ثم
تقطع علي شكل دوائر قطرها‏4-5‏ سم ثم يشكل نصف عدد الدوائر حلقات مجوفة
وذلك باستخدام غطاء زجاجة صغيرة‏.‏
- يرص البسكويت علي صينية مدهونة مع ترك مسافة بين كل واحدة واخري‏، ويخبز في فرن متوسط الحرارة حتي يصبح ذهبي الون‏.‏
- يرفع من صاجات الخبز فور خروجه من الفرن ويترك حتي يبرد‏.‏ تبسط طبقة من
المربي فوق قطع البسكويت المستديرة ثم توضع فوقها الحلقة المفرغة‏.‏
- ‏ يرش البسكويت رشا خفيفا بالسكر البودرة ويمكن ان يقدم السابليه بدون رشه بسكر‏.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mamlaktelchocolate.mam9.com/t41-topic
 
بسكوت السابلية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» السابلية
» بسكوت السامبا
» أكواب توت مع بسكوت
» بسكوت بالشيكولاتة
» بسكوت النشادر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة الشيكولاتة :: مطبخ المملكة :: قصرالحلويات الملكية-
انتقل الى: