مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تورتة الميل في  Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
تورتة الميل في  Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تورتة الميل في  Get42008do7acomn70dezvc
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى لمنتدى مملكة الشيكولاتة ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا ملكة الشيكولاتة
تورتة الميل في  Get42008do7acomn70dezvc
مملكة الشيكولاتة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مملكة الشيكولاتة

منتدي تثقيفي وترفيهي
 
الرئيسيةالبوابةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تورتة الميل في

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ملكة الشيكولاتة
ملكة المنتدى
ملكة المنتدى
ملكة الشيكولاتة


أوسمه : تاج الادارة 1
الاعلام : مصر
عدد المساهمات : 19584
تاريخ التسجيل : 24/05/2010
الموقع : https://mamlaktelchocolate.yoo7.com

تورتة الميل في  Empty
مُساهمةموضوع: تورتة الميل في    تورتة الميل في  Icon_minitimeالجمعة 11 فبراير 2011, 11:16 pm

تورتة الميل في


تورتة الميل في  189455 تورتة الميل في  189455 تورتة الميل في  189455
تورتة الميل في  1245970156

تورتة الميل في  24-1تورتة الميل في  24-2






تورتة الميل في  24-3 .تورتة الميل في  24-4





تورتة الميل في  24-5. تورتة الميل في  24-6






تورتة الميل في  24-7..تورتة الميل في  24-8






تورتة الميل في  24-9.تورتة الميل في  24-10





تورتة الميل في  24-11تورتة الميل في  24-12





تورتة الميل في  24-13تورتة الميل في  24-14






تورتة الميل في  24-15تورتة الميل في  24-16






تورتة الميل في  24-17















تورتة الميل في  9-0


















تورتة الميل في  9-2تورتة الميل في  9-3.




تورتة الميل في  9-4تورتة الميل في  9-5






تورتة الميل في  9-6تورتة الميل في  9-7






تورتة الميل في  9-8تورتة الميل في  9-9









تورتة الميل في  9-10تورتة الميل في  9-11



















تورتة الميل في  9-12تورتة الميل في  9-13













تورتة الميل في  9-14تورتة الميل في  9-15













تورتة الميل في  9-16تورتة الميل في  9-17






تورتة الميل في  9-18تورتة الميل في  9-19









[/center]




اولا المقادير للعجينة





حوالى كوب و نصف دقيق

180 جرام زبده جامده" من التلاجة يعنى مش بدرجة حرارة الغرفة "


كوب الا ربع ماء للعجن ممكن اكثر او اقل حاجة بسيطة حسب الدقيق


ذرة ملح






الطريقة





سهلة جدا




نجيب الدقيق على السطح الرخامى او الترابيزة " يكون سطح املس " و نعمله زى الهضبه كذا و نعمل فى قلبه حفره زى فوهة البركان




و بعدين نبتدى نضيف الماء داخل الحفرة و نلم الدقيق عليها و نعجن لغاية ما تتكون معانا عجينه ماتتلزق وتجمع كل الدقيق اللى على السطح




تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20328alsh3er

تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20329alsh3er

بعدين نحط العجينه فى كيس نايلون فى الثلاجة للمدة ربع الى نص ساعة عشان تكون ارتاحت و بردت و الزبدة ال بنضيفها ماتسيح فيها بسهولة



بعد ربع ساعة نخرجها من الثلاجة و نبتدى نفردها على هيئة مربع و نجيب قطعة
الزبدة بتاعتنا و نحطها فى نص العجينة و نقفل جوانب العجينه عليها زى كذا




تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20330alsh3er


او قطعي الزبدة قطع صغيرة نسبيا و وزعتها فى قلب العجينه

تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20331alsh3er

بعدين نقفل



تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20332alsh3er

بعدين نبتدى نفرد بالنشابه



تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20333alsh3er

بعدين نطوى



تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20334alsh3er

و نرجع نفرد بالنشابه و ياريت لو مثلا فردنا بالطول و طوينا بالعرض

بعد كذا نفرد بالعرض و نطوى بالطول يعنى نحاول نفرد الزبده داخل العجينه فى كل الاتجاهات




و لو حسينا ان العجينه بتبتدى تلزق على السطح او ان الزبده خرج نحط العجين
فى الثلاجه ربع ساعة ترتاح و تجمد و نخرجها و نرجع نفردها و نطويها كمان
كام طيه و نرش السطح بالدقيق رشات خفيفة ضرورى جدا النقطة دى لسهولة الفرد و
عدم التصاق العجين




كل ما عمليه الطى و الفرد دى بتزيد كل ما تعطي معانا نتيجة مدهشة بعد كذا فى الخبز و الطعم




ممكن تسوينها اربع مرات و بين كل مرة ومرة كنت ريحيها فى الثلاجة ربع ساعة و ارجعي اكملي




لغاية ما نلاقى ان العجينة بقى لونها اصفر نتيجة انها شربت كل الزبدة اللى
حطيناها و لما نفردها او نطويها مافيه زبدة تخرج منها لانها ذابت خلاص
جوتها


و طريقة فرد الزبدة فى العجينة بالشكل ذا هو اللى بيخلى العجينه مورقة و هشه زى ما بنشوفها و بتعطيها الطعم المميز اللى كلنا بنحبه




المهم




الحين العجينة جهزت عندنا خلاص و بقيت اخر تمام بالشكل ذا




تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20335alsh3er

و فى مليون فكرة ممكن نستخدمها فيها



ممكن نعمل منها تورتة ميل فى و كمان اصابع الساليزون المدهشة بالبسطرمة




لو سنعمل تورتة ميل فى




سنفرد جزء من العجينة يعنى حوالى اربعين سم فى تلاتين و بنرققها جدا يا جماعة زى الصورة كذا بالضبط




تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20336alsh3er

و بعدين نحطها فى الصاج و نشكها بالشوكة عشان ماتنتفخ فى الخبز بالشكل ذا



تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20337alsh3er

و ادهني الوجة بيض و دخليها الفرن على الشبكة فى الرف الاسفل لمدة ربع الثلث ساعة تقريبا على نار متوسطة





و خرجت جميلة




بعد كذا اعملي


الباسترى كريم


و مقاديرة



اتنين اصفر بيض مع بيضة كاملة


كوب و ربع لبن


فانيليا


ملعقة كبيرة نشا


ملعقة كبيرة دقيق


و ثلاث ملاعق سكر و نقلب ع البارد لغاية ما كل المكونات دى تندمج و تذوب مع
بعض تماما و بعدين نبتدى نرفعها على النار و نقلب لغاية ما تتخن معانا و
توصل للقوام المناسب وهو بيبقى تخين شويه زى الكاسترد كدا او اتخن كمان
حاجة بسيطة




بعدين بنبتدى نجيب العجينة حقتها واللى اصبحت رقاقة كبيرة هشه و جميلة و
نقطعها نصين او ثلاثة على حسب عدد الطبقات اللى حابين نعملها لقالب التورته


و نهذب الجوانب كذا




تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20338alsh3er

و العجينة بيبقى شكلها من الداخل كذا بالضبط جميلة جدا ""



تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20340alsh3er

نجيب كيس نايلون " من اكياس التلاجة
العادية " او كيس كريمة و نفتح الكيس من جهة واحدة فتحة بسيطة بحيث نقدر
نصب فيه الكريم باسترى فوق الرقاقة الهشه زى كذدا




تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20341alsh3er

و نكرر عملية الحشو و الطبقات " اعملي طبقتين بس او اكثر حسب مقدار العجينة "



تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20342alsh3er

نسد اى ثغرات و نهذب الجوانب كذدا



تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20343alsh3er

تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20344alsh3er

تورتة الميل في  Watermark.php?src=http%3A%2F%2Fwww.7lwat.com%2Fforum%2Fimgcache%2F2%2F20345alsh3er

ذا الشكل النهائى لها و نرش عليها سكر
بودرة و نقدمها مع الشاى يا سلام ولا اروع و زى الجاهز بالضبط مافيه اى
فرق غير اننا ضامنين الصنعة و النظافة و موفرين اكثر من70 فى الميه من ثمن
الجاهز




لو عاوزة تعملى كمية كبيرة ممكن تجهزى لعجينة و تحتفظى بها فى الفريزر فى
شكل لفات فى اكياس نايلون لحين الاستخدام بتخرجيها و تخليها تلين و تشكليها
زى ما تحبى




كيلو الدقيق ياخذ كيلو الا ربع زبدة و يطلع معاكى كمية رهيبة من الحلويات و الساليزون و المقبلات المختلفة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mamlaktelchocolate.mam9.com/t41-topic
ابو عمر
مراقب عام
مراقب عام
ابو عمر


أوسمه : الملكة
الاعلام : سوريا
عدد المساهمات : 3116
تاريخ التسجيل : 20/08/2010
الموقع : مملكة الشيكولاتة

تورتة الميل في  Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتة الميل في    تورتة الميل في  Icon_minitimeالأحد 13 فبراير 2011, 1:15 pm

لذيذة جدا
يسلمو الايادي وبارك الله بك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mamlaktelchocolate.yoo7.com
 
تورتة الميل في
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تورتة الميل فى بالشيكولاتة
» تورته الميل في
» طريقة عمل جاتوه الميل في بالصور وتزيينه
» تورتة التفاح
» تورتة الخوخ..

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة الشيكولاتة :: مطبخ المملكة :: قصرالحلويات الملكية-
انتقل الى: